«

»

ŠRI JANTRA – KRALJICA MOČNIH DIAGRAMOV

Že od nekdaj  so stara razvita ljudstva poznala moč geometrije, oblik, simbolov ter barv.  Sveta geometrija – kot jo nekateri imenujejo – se močno povezuje tudi z dognanji sodobne fizike.
Celotno vesolje je možno ponazoriti z zapleteno večrazsežnostno sestavo geometrijskih elementov. Bistvo svete geometrije  je v povezovanju s tistimi zakoni narave, ki morda na prvi pogled očem niso v vidni, a so v nas in okrog nas in seveda – vzpostavljanje ravnovesja na vseh ravneh. Tako v naravi, prostoru, kot tudi v nas samih. Saj je vedno vse neločljivo povezano.

Pet elementov: PROSTOR, ZRAK, VODA, OGENJ in ZEMLJA so sodelovala pri nastajanju celotnega Vesolja in Življenja. So v nas in v vsem okrog nas. V naravi in prostoru. V vsakem prostoru se teh pet naravnih elementov vedno razporedi na enak način. O tem govori Vastu – staro znanje o ureditvi prostora v skladu z naravnimi zakoni in nami, takšnimi kot smo – posebnimi in edinstvenimi. Hkrati pa se vsakega od teh petih naravnih elementov lahko ponazori tudi z geometrijsko obliko. On ta oblika je.  Jantre so sveta geometrija in simbol naravnih zakonov ter petih elementov prenesenih v vidno geometrijsko obliko. Kompleksna geometrija, ki so jo uporabljale že stare civilizacije je ključ njihove učinkovitosti. Simboli v njej (kot na primer lotosov cvet) pa so prav tako že tisočletja po celem svetu upodobljeni kot simbol sklada, lepote, harmonije, obilja in zdravja.
Jantre so sestavljene in izrisane iz geometrijskih elementov in simbolov. Njihova izredna moč je odvisna od natančne geometrije ter pravilno izbranih oblik, simbolov ter barv. Pomembno pa je, da so v njih zastopani vsi naravni elementi – od etra do zemlje – saj le prisotnost in ravnovesje vseh njih v naravi, naših telesih in prostoru vzpostavlja in zagotavlja zdravje, sklad, harmonijo, obilje in mir.

SY_skupaj_tridva - 640_428ŠRI JANTRA je kraljica močnih diagramov in osnovna jantra, iz katere vse izhaja.
Je eden najstarejših poznanih simbolov v kateri najdemo – s pomočjo svete geometrije izrisano – popolno ravnovesje vseh naravnih elementov.  Po svetu je znana kot simbol sreče, bogastva in zdravja. Vse to so naravna stanja v trenutku, ko so stvari in naravni elementi v nas, naravi in okolju v ravnovesju.  Šri jantra to odseva navzven in hkrati pomaga vzpostavljati  ravnovesje tako v prostoru, kot tudi v nas samih. Tudi znanstveni iz različnih raziskovalnih področjih – predvsem fizike – so zadnje čase pokazali veliko zanimanje za njo. Energijski učinek Šri jantre je kar 70 krat močnejši od učinka piramidne konstrukcije. To pomeni, da ima 3 centimetrska Šri jantra večji uravnotežujoč učinek kot dvometrska piramida. Kompleksna geometrija v kateri je zastopanih vseh pet naravnih elementov, pa ima tudi zanimiv matematični pomen. V jantri ne najdemo samo zlatega reza, temveč tudi vzporednice z geometrijsko strukturo vodikovega atoma in razmerja njegovih črt žarčenja….in še in še.
Najbolje jo je namestiti na sever, severovzhod in vzhod prostora. Spodnja stran središčnega trikotnika s piko v sredini naj bo zgoraj. Torej naj notranji trikotnik gleda navzdol – v zemljo.

Za naročilo ali nakup lahko pokličete na 031 509 130 ali mi pišete na: tina.pipan@eroja.si

Tina