Djotiš

Spoznajte svojo preteklost, spremenite sedanjost in izberite prihodnost.

polna_luna

Djotiš je indijska astrologija in kot znanje izvira iz pradavnih vedskih časov.

Sama beseda »Veda« je sanskrtskega porekla in pomeni ZNANJE. Djotiš je bil namreč v starih vedskih časih priznan in obravnavan kot sistematična znanost. Vendar v Vedah ne najdemo samo znanja o astrologiji ampak začetke vseh znanosti: matematike, fizike, arhitekture, astronomije, medicine (ajurveda) itd.

Beseda djotiš pomeni SVETLOBA. Djotiš je kot svetilka, luč, ki osvetljuje našo življenjsko pot in nas vnaprej pouči o tem, kaj nas v življenju čaka. Pomaga nam, da lažje prepoznamo svoje prednosti, da lažje izberemo pravo pot in se izognemo morebitnim nevarnostim, oviram in težavam, s katerimi se velikokrat srečujemo. Djotiš nam pomaga, da spoznamo in razumemo svojo preteklost, vse vzroke, ki so spletli različne situacije v našem življenju, s svojimi preventivnimi tehnikami pa nam pomaga, da zmoremo spremeniti svojo sedanjost in na ta način povečati svobodno voljo ter izbrati svojo prihodnost.

Naša pretekla dejanja določajo našo sedanjost in ravno tako naša sedanja dejanja ustvarjajo našo prihodnost. Vsak od nas ima svojo karmo, ki jo je prenesel iz prejšnjih inkarnacij, in se ima v tem življenju možnost harmonizirati, prečistiti. Planeti v djotišu pa so tisti karmični nosilci, ki nam točno določeno obdobje aktivirajo točno določeno področje in dogajanje v našem življenju. Vendar djotiš ni golo predvidevanje prihodnjih dogodkov, njegov temeljni namen so spremembe in povečanje svobodne volje v naših življenjih. Ponuja nam veliko preventivnih metod in tehnik, ki nam pomagajo, da zmoremo uglasiti in harmonizirati tista načela in energije v nas, ki nam lahko povzročajo probleme in težave ter nam na ta način pomaga na naši življenjski poti zmanjšati slabe stvari in povečati dobre. Neki modrec je namreč nekoč dejal: »Djotiš in njegove preventivne tehnike pomagajo, da ugriz tigra spremenimo v pik komarja.«

Djotiš povdarja edinstvenost in neponovljivost vsakega posameznika in z njegovo pomočjo naredimo natalno karto.

Natalna karta je slika neba v trenutku človekovega rojstva in predstavlja določen razpored planetov ali »grah« na nebu v tistem trenutku in sicer v dvanajstih hišah in dvanajstih znakih. Djotiš govori o povezanosti človeka in Vesolja, govori o tem , da je prav vse na Zemlji vsak trenutek vzročno povezano s položajem planetov in njihovimi naravnimi ritmi v Vesolju. Stanje na nebu vsak trenutek odraža stanje na Zemlji in obratno. »Kakršen je mikrokozmos, takšen je tudi makrokozmos«. »Tako kot je zgoraj, tako je spodaj.« »Tako kot je znotraj, tako je zunaj«. Stanje planetov je samo zunanji odraz tistega, kar se dogaja v naši notranjosti, vendar veliko lažje vidno in razumljivo. Ker pa na vseh ravneh vedno veljajo enaki zakoni, se djotiš poslužuje kozmičnega uma, da prodre v globino in spozna skrite podatke o človeku in njegovi življenjski zgodbi, o vseh vzrokih in posledicah posameznikovega življenja.

Ko se človek rodi, je stanje planetov na nebu z vsemi individualnimi postavitvami tistega trenutka popoln odraz njegove življenjske zgodbe. Govori nam o posameznikovih sposobnostih, danostih, prednostih, o njegovih čustvih, umu, duhu, o telesnem ustroju, možnih neravnovesjih na fizičnem telesu, ki se lahko izrazijo kot bolezni. Govori nam o naših ljubeznih, partnerjih, o našem poklicu, statusu, sorodnikih, o naših željah in še o marsičem. Govori pa nam tudi o karmičnih obremenitvah in neravnovesjih, ki smo jih prenesli iz prejšnjih življenj in se kažejo kot ovire, težave, bolezni, žalost, izgube, problemi na partnerskem ali poklicnem področju itd. Vse to se ima v tem življenju možnost prečistiti oziroma harmonizirati. Hkrati nam djotiš preko edinstvenega sistema časovnih obdobij (daše) ponuja odgovor kdaj in kje bo tendenca dogajanj v našem življenju in kdaj se bo posamezna situacija oziroma neravnovesje imelo priložnost prečistiti.

Na nas pa je, da izberemo na kakšen način se bo to zgodilo.

Djotiš nam pomaga uskladiti se z naravnimi ritmi, razumeti vzroke in možne posledice, hkrati pa nam s svojimi preventivnimi tehnikami pomaga zmanjšati karmične obremenitve in povečati svobodno voljo.

S tem nam omogoča, da spremenimo svoje življenje na boljše in nam pomaga zaživeti polnejše, zavestnejše in bolj v skladu s samim seboj in svetom, ki nas obdaja.

 

Web